Goed nieuws voor Integra-bezitters. Het bedrijf meldt een firmware-update waarmee DTS:X ondersteund wordt voor een groot aantal Integra A/V receivers en controllers van 2015 en 2016.

Voor de lijn van 2016 betreft dat de Integra DRX-2, DRX-3, DRX-4 en DRX-5. De modellen uit 2015 die de update ontvangen zijn de Integra DTR-30.7, DTR-40.7, DTR-50.7 en DHC-60.7.

De update is te vinden via de individuele productpagina’s of via de Downloads op de website van Integra. Let wel: de update kan alleen worden toegepast via USB en niet via een draadloos netwerk. Na installatie dient de luidspreker set-up opnieuw gekalibreerd te worden met AccuEQ (aanwezig in genoemde modellen).

De firmware-update levert tevens Deezer en Tidal functionaliteit aan de modellen van 2016. Je dient natuurlijk wel al een account te hebben om deze diensten te mogen gebruiken (ga daarvoor naar Tidal.com en Deezer.com).

Over DTS:X: DTS:X is een object-based format waarmee audio-elementen in film- en gamesoundtracks via elk kanaal kunnen worden weergegeven, zodanig dat het geluid vrijelijk boven en rond het publiek kan bewegen. DTS:X is afspeelbaar op DTS:X-enabled A/V receivers en via iedere surround-sound luidspreker set-up, maar komt maximaal tot zijn recht als ook de “height” kanalen worden gebruikt die op bovengenoemde Integra A/V receivers te vinden zijn.

Meer over object-based audio hier.

Lees meer over Integra op hun merkpagina.