We stuurden al een tweet de wereld in toen we het ontwerp 576x1024xAtmos-Sideonder ogen kregen:  SpeakerCraft’s gloednieuwe Dolby Atmos-enabled Architectural In-Wall luidsprekers zijn gepresenteerd tijdens de CEDIA 2015 in Dallas, half oktober.

Twee belangrijke ontwikkelingen zijn op de foto’s duidelijk zichtbaar: de tweeter array, Arrayed Point Source (APS) tweeters om precies te zijn, die het vervolg zijn op de ARC Tweeter Array van de AIM Series 2 plafondluidsprekers. En natuurlijk de module die boven de luidsprekers is geplaatst, Height Speaker genoemd, die tot doel heeft om geluid boven de luisteraar te positioneren. De set als geheel maakt true object-based surround performance mogelijk op locaties waar plafondluidsprekers geen optie zijn.

SpeakerCraft’s Acoustic Isolation Technology, de elektronica en de materialen voor de drivers zijn uit de AIM Series 2 luidsprekers overgenomen in dit Atmos enabled-model.

Zelfs in de booth van SpeakerCraft op de CEDIA-beursvloer schijnt de werking van de inbouwmodule verbazend te zijn geweest. Zoals je misschien vermoedde, worden de luidsprekers en de module ook los van elkaar verkocht. Bestaande SpeakerCraft inbouwluidsprekersets kunnen zo een Dolby Atmos-upgrade krijgen door toevoeging van de Height Speaker, bijvoorbeeld.

In afwachting van berichtgeving van SpeakerCraft zelf, hier alvast een link naar het beursartikel van Hidden Wires.

Lees meer over SpeakerCraft op de merkpagina van het bedrijf.