Op de CEDIA 2017 in San Diego heeft ELAN maar liefst 50 nieuwe producten aangekondigd. Het merk zal het komende jaar debuteren op het gebied van netwerkbewaking met surveillancesystemen, IP surveillancecamera’s en 4K-over-IP- en 4K-HDMI-distributiematrixen. Opvallend nieuws kwam in de vorm van twee nieuwe afstandsbedieningen voor home control: de HR30 en de HR10. Vakblad/website Residential Systems beloonde de ELAN HR30 onmiddellijk met een Best of Show Award!

ELAN’s Via! Touch Panels werd op de CEDIA bekroond met een Product Hall Of Fame onderscheiding, vanwege de essentiële bijdrage die dat scherm heeft geleverd aan de groei van de home control-markt. Dat ELAN vastbesloten is om de beste gebruikerservaring in de categorie smart home control te blijven leveren, blijkt uit de introductie van de volgende generatie afstandsbedieningen van het Amerikaanse bedrijf, de HR30 en HR10. ELAN heeft dealers ingeleid in de nieuwe controllerfuncties tijdens de CEDIA 2017 in september.

“We willen dealers helpen om een uitstekende ervaring te leveren aan elke klant,” zegt Eric Herdman, product manager van ELAN. “De afstandsbedieningen HR10 en HR30 doen precies dat door naadloze controle naar het volgende niveau te brengen. Directe toegang tot media, verlichting, klimaat, audio, video en meer is nog nooit zo makkelijk geweest voor de huiseigenaar.”

De HR30 stelt gebruikers in staat om meerdere mediaruimtes en home-automation (sub)systemen vlot te regelen. Hij heeft een opvallend 2,8 inch kleuren touchscreen, dat gemakkelijk kan worden geconfigureerd met ELAN’s Configuration Software en volledig compatibel is met ELAN’s huidige systeemcontrollers.

De 802.11 b/g/n wifi-afstandsbediening zorgt voor compatibiliteit met de draadloze netwerktechnologie van vandaag, en de ingebouwde infrarood-blaster biedt gebruikers control via IR-apparaten, indien nodig, aldus ELAN.

Leverbaar vanaf oktober, wordt de HR30 geleverd met een oplader en batterij. Advies verkoopprijs: € 870,-.

Voordat de HR30 zijn weg naar dealers vindt, zal Elan zijn nieuwe HR10 in september al verzenden. De HR10 onderscheidt zich als de één-kamer-oplossing voor controle van media, licht en klimaat.

De 802.11 b/g/n wifi-afstandsbediening zorgt voor compatibiliteit met de huidige draadloze netwerktechnologie.

De HR10 heeft een 2,4 inch kleuren-LCD-scherm dat, evenals dat van de HR30, gemakkelijk kan worden geconfigureerd met ELAN’s Configuration Software. Drie v knoppen geven direct toegang tot muziek, films en verlichting.

Beide afstandsbedieningen beschikken over drie vrij toewijsbare knoppen voor directe gepersonaliseerde toegang tot muziek, films en verlichting en zijn compatibel met ELAN’s On Screen Display Interface.

De HR10 heeft een advies verkoopprijs van € 400,-.

 

Lees meer over de producten van ELAN op de merkpagina.