Decennia van innovatie, met de blik op de toekomst

Elan g_icons

Op het hoofdkwartier in het Californische Petaluma ontwerpt ELAN Home Systems al sinds 1989 innovatieve, multi-room controlesystemen voor audio/video en domotica, en werd daarmee meermalen onderscheiden. ELAN combineerde als eerste ter wereld naadloos de muziek-, tv-, intercom- en telefoonfuncties, wat zorgde voor een geheel nieuwe ervaring in communicatie en thuisbeleving. Met ELAN kon je voor het eerst per kamer je centraal geïnstalleerde audio- en video-apparatuur benaderen en bedienen.

Vandaag de dag is ELAN een van de grootste namen ter wereld op het gebied van op maat gesneden controlesystemen, zowel voor thuis als voor commercieel gebruik. Distributie geschiedt in 58 landen en het bedrijf heeft meer dan 30 technologiepatenten geregistreerd.

De technologische voorsprong van ELAN resulteerde in de unieke ELAN User Interface, die state-of-the-art home entertainment naadloos integreert met beveiliging, verlichting, klimaatcontrole en meer. De bewoner bedient alle functies eenvoudig en intuïtief via een interface op elk gewenst apparaat: touchpad, touch screen, iPad, iPhone of pc, van overal in huis of zelfs overal ter wereld. ELAN ontwikkelt zelf bovendien state-of-the-art afstandsbedieningen voor de allerbeste control-ervaring.

ELAN Home Systems heeft tevens grote stappen gezet op het gebied van video- en audiodoorgifte. De PremiumMatrix-serie, bijvoorbeeld, biedt ongekende mogelijkheden in HDMI, HDBaseT, IR en PoH/PoE.

Ongekende, volledige controle over alles, overal vandaan: dat is de essentie van ELAN! Spark Custom Electronics heeft ELAN Home Systems in de vingers, en we gebruiken een keur aan producten voor kleine tot middelgrote domoticaprojecten.

Klik hier voor de website van ELAN.