De nieuwe ELAN 8 smart home control software is benoemd tot Human Interface Product of the Year op de CES 2017, begin januari in Las Vegas. Op de ISE 2017 in februari in de RAI in Amsterdam konden we de Mark Of Excellence Award bewonderen die de Consumer Technology Association verleende.

Gemakkelijk in gebruik en betrouwbaar was de ELAN software al, maar ELAN 8 krijgt een extra laag dankzij de stijlvolle, nog slimmere interface, de voice control-verbinding met Amazon Echo, integratie met het draadloze HEOS audiosysteem van Denon en een keur aan andere krachtige nieuwe features, waaronder integratie van de kalenders in Microsoft Outlook, Google Gmail en Apple iCal met de ELAN kalendermodule. Wie ELAN 8 gebruikt heeft geen separate apps meer nodig voor de bediening van verlichting, beveiliging, audio, video en allerlei andere smart home toepassingen.

Anno 2017 is meer apparatuur dan ooit beschikbaar voor de custom install-markt. Volgens Tom McKeon, Core Brands Software Product Manager, houdt ELAN gelijke tred met die ontwikkeling, en is ELAN8 geknipt voor controle van woningen in ieder denkbaar formaat.

ELAN 8 software op het gTP4 touch panelJoe Roberts, directeur van Core Brands, het moederbedrijf van ELAN, legt uit waarom de slimme woning met ELAN 8 nog slimmer wordt: “Met ELAN 8 kunnen huiseigenaren al hun individuele ‘smart’ apparatuur en systemen samenvoegen en besturen op een elegante en laagdrempelige manier. ELAN 8 is robuust en bevat technologie die eenvoudig te personaliseren is. Ook de komende generaties via internet bedienbare apparatuur zijn ermee te bedienen.”

Veiligheid is ook voor ELAN een belangrijk aandachtspunt. Met de nieuwe dynamic video transcoding functionaliteit geeft ELAN 8 videodata door met de hoogst mogelijke bitrate van alle gangbare (deur)camera’s. Hoge kwaliteit verzekerd, ook bij doorgifte naar mobiele apparaten.

Media- en streamingfuncties bevinden zich onder één tab in de nieuwe interface van ELAN 8. Ook is een “zone” sleep timer toegevoegd. Met de kanaalgids en de mogelijkheid om diverse TV-favorieten te groeperen, heeft ieder gezinslidzijn eigen selectie bij de hand, in de zone naar keuze. Met vrij toewijsbare tabs is de interface verregaand persoonlijk aan te passen, inclusief integratie van Microsoft Outlook, Google Gmail en Apple iCal in de ELAN kalendermodule.

De CTA Mark of Excellence Award voor Human Interface Product of the Year is aan ELAN toegekend door een jury bestaande uit technici, fabrikanten, vakjournalisten en integratie-adviseurs.

Lees meer over ELAN op de merkenpagina.