Xantech EX-seriesZe zijn nu leverbaar via Spark Custom Electronics: de bij de introductie al bekroonde EX-serie High-Speed ​​HDMI-kabels met X-GRIP Technology van Xantech.

De EX-serie bevestigt Xantech’s reputatie als innovator in een productcategorie die voor installateurs essentieel is in vrijwel elk project. Neal Ellsworth, Product Manager van nieuwe initiatieven bij Xantech’s moederbedrijf Core Brands: “De nieuwe HDMI-kabels van Xantech hebben de high-performance eigenschappen waar installateurs behoefte aan hebben bij het groeiende aantal video-installaties waar ze elke dag aan werken.”

Opgeroepen vanwege een losse kabel? Dat is voortaan verleden tijd. Xantech’s lijn van in piano gloss uitgevoerde connectors – verkrijgbaar in lengtes van 0,7m, 1m, 1.5m, 2m, 3m en 4m – zijn uitgerust met de door het merk gepatenteerde X-GRIP Technology, die maar liefst 10 pond aan trekkracht kan weerstaan. Alle EX-kabels blijven dus veilig op hun plaats.

Met ondersteuning voor alle huidige HDMI-functies – zoals HDR, 18Gbps transfer rates, resoluties tot UHD en DCI 4K met 60 frames per seconde in 4:4:4 Chroma sub-sampling, Audio Return Channel, Dolby Surround, en nog veel meer – zijn Xantech’s nieuwe HDMI kabels met X-GRIP Technology ontworpen om zelfs de behoeften van het meest veeleisende systeem te overtreffen.

“Of je nu een lokaal onderdeel aansluit op een beeldscherm of meerdere componenten in een centraal gedistribueerd AV-systeem verbindt, Xantech’s HDMI-kabels van 0,7m tot 4m bieden flexibiliteit, terwijl ze ultra-premium 4K-functies en meer doorgeven”, aldus Ellsworth. “De HDR-overdracht van de kabels is bovendien enorm snel en duidelijk, met een bandbreedtesnelheid van meer dan 18Gbps bij 4K @ 50/60 (2160p) en vier keer de helderheid van 1080p/60 video resolutie.”

Interferentie is geen issue bij de EX-serie, dankzij een stevige, interne aluminium jas, alsmede vergulde contacten in een met porselein afgeschermde connector. “Iedere installateur weet dat het prachtige 4K aanbod de beste componenten en bekabeling nodig heeft,” aldus Ellsworth. “De Xantech EX Series High-Speed ​​HDMI kabels met X-GRIP Technology zijn gefabriceerd om de vereisten die de huidige inhoud stelt nog te overtreffen met een constructie van hoge en zeer betrouwbare kwaliteit.”

Xantech, al enige tijd de industriestandaard voor IR en connectivity-oplossingen, zet met de EX-serie High-Speed ​​HDMI-kabels met X-GRIP Technology een nieuwe standaard voor kwaliteit en betaalbaarheid.

Nu eveneens beschikbaar bij Xantech: een volledig pakket aan Toslink-kabels. Ideaal voor doorgifte van hoge resolutie geluid tussen twee apparaten. Dankzij de ergonomische EZ-grip connectors kunt u de stekkers gemakkelijk oriënteren wanneer u aansluit. De met PVC beklede plastic optische vezelkabels zijn bijzonder buigzaam, waarmee Xantech Toslink-kabels uitkomst bieden in toepassingen die doorgaans niet door glasvezelkabels worden ondersteund.

Meer over Xantech op de merkpagina.