In de de Carvoeiro regio in de Portugese Algarve wordt deze lente de laatste hand gelegd aan Villa Nutopia, een state-of-the-art woonhuis dat tevens gebruikt zal worden als demolocatie voor dealers en klanten van Spark Custom Electronics.

Drijvende kracht achter de villa is Spark-partner Bart Hoogwerff Eikelenboom. Zijn jarenlange ervaring met de controlesystemen van ELAN deden hem besluiten om ELAN 8 als basis te gebruiken voor aansturing van een keur aan audio, video en domotica.

Elk vertrek wordt verrijkt met geluidsversterking van ELAN en SpeakerCraft, alsmede SpeakerCraft luidsprekers. In de grote woonkamer zijn bijvoorbeeld Seamless modellen in de wand boven de open haard ingebouwd, ondersteund door een Sunfire IW8 In-wall subwoofer. De haard zelf is opgetrokken uit SINH board, het magnesiumoxide plaatmateriaal dat niet alleen brandwerend is maar dat ook uitstekende akoestische eigenschappen heeft. Een ELAN GXP-12 touchscreen is daar eveneens ingebouwd, centraal gesitueerd tussen keuken, eet- en woonvertrek.

SINH boards met speciaal akoestisch behang zijn gebruikt als bekleding in de home cinema. Ideaal voor de ingebouwde Sunfire luidsprekers. Met de laatste generatie Integra versterking heeft het systeem een schitterende Dolby Atmos ervaring in petto. De nieuwste 4K-projectietechniek maakt het “plaatje” compleet.

Speciale aandacht wordt besteed aan het buitenleven. Naast een buitenkeuken is er een ‘outside living room’ gepland, inclusief televisie-opstelling. De SpeakerCraft OE Series luidsprekers samen met de ondergrondse Boom Tomb subwoofer zorgen voor een glasheldere audio-ervaring in de open lucht.

ELAN 8 verzorgt de controle van:
– verlichting, zonwering, gordijnen
– klimaatbeheersing
– camerasysteem
– toegangspoort/voordeur
– beveiliging
– irrigatie
– het zwembadsysteem (infinity pool)
– filtersysteem visvijver
– open haard (op biobrandstof)
– televisies
– multiroom audiosysteem
– home cinema

Natuurlijk heeft de bouw van Villa Nutopia ervoor gezorgd dat voor diverse uitdagingen nieuwe slimme oplossingen zijn bedacht. Spark Custom Electronics houdt je op de hoogte van de vorderingen!