Dat Amazon zijn Fire TV streaming mediaspeler niet officieel in de Nederlandse markt heeft gezet verhindert niet dat het apparaat steeds meer Nederlandse huishoudens bereikt. De uitgebreide mogelijkheden, inclusief 4K doorgifte, en de grote hoeveelheid Fire TV-apps die inmiddels voorhanden is (meer dan 4400, en explosief groeiend) maakt de Amazon Fire TV tot een serieuze concurrent van Apple TV. Fusion Research, fabrikant van hoogwaardige multi-source muziekservers, levert vanaf nu als eerste ter wereld een IP driver voor de integratie van de Amazon Fire TV (en Fire TV Stick, zie onder) in Control 4, RTI en URC systemen. “Robuust”, zo omschrijft het Californische bedrijf de driver zelf, die de gebruiker alle voordelen biedt van stabiele IP-controle die een high-end systeem moet bieden.

firetvvidLees hier meer over installatie van de Fusion Research IP driver voor Amazon Fire TV. Op de pagina vind je tevens een video die je door het installatieproces leidt. Iedere driver werkt voor alle Amazon units die binnen het project vallen.  Heb je, pakweg, 20 tv’s met Amazon Fire TV in een woning hangen, dan hoef je dus nog steeds maar een driver te installeren!

Amazon concurreert met de Fire TV niet enkel met Apple TV. De Google Chromecast-concurrent (een hdmi-stick, dus) van Amazon is de Fire TV Stick. Sinds oktober vorig jaar verkoopt Amazon geen streaming-apparaten van Apple en Google meer. Officieel heet het dat deze niet goed zouden combineren met Amazons videodienst Prime Video.

Fusion Research zit in elk geval bovenop de ontwikkelingen op streaminggebied. Eerder dit jaar berichtten we al dat het bedrijf zijn modellen uit de series Ovation en Play-Fi toegankelijk heeft gemaakt voor de lossless streamingdienst Tidal.

Meer over Fusion Research lees je op hun merkpagina.