CEDIA 2016Ân Ho-dac en Bart Hoogwerff Eikelenboom van Spark Custom Electronics reisden in september naar de CEDIA in Dallas, Texas, en zagen veel nieuws op “the premier home technology tradeshow”. Hier verzamelen we de belangrijkste ontwikkelingen rond de merken die wij distribueren.

 

 

 


Integra DRX-R1Integra
presenteerde de gloednieuwe Research Series DRX-R1 als vervanger van de DTR-70.6. Deze 11.2 kanaals netwerk a/v-receiver geeft 4K UHD video en object-based audio tot 7.2.4 kanalen door. Tweede model in de Research Series is de DRC-R1, een 11.2-kanaals netwerk a/v pre-amp. Verder zag het CEDIA-publiek voor het eerst de DSX-3, een 5.1-kanaals slim line receiver (3” hoog, vooralsnog niet in EU verkrijgbaar) en de DRX-7 9.2-kanaals netwerk a/v-receiver. Bijzondere toevoeging aan het Integra-pakket is de DLB-5 Object-Based Surround Sound Bar (nog niet in de EU), waarin center en links/rechts luidsprekers worden gecombineerd met twee omhoogstralende luidsprekers voor DTS:X en Dolby Atmos content. Ten slotte kondigde Integra op de CEDIA ook software upgrades aan met DTS Play-Fi. Een voorzichtige eerste stap voor nog meer multiroom audio vanuit één apparaat?

Fusion Research DuetFusion Research introduceerde de Duet muziekserver, waarin een Burr-Brown dac zorg draagt voor 24-bit/192kHz file support en waarin geen ventilator te vinden is. kondigde tevens de release van een nieuw OS aan voor zijn muziekservers, getiteld Summit. Met Summit OS ondersteunt Fusion Research per server meerdere Spotify-accounts (via Spotify Family), Tidal- en iTunes-accounts (backup en synchroniseer muziek en playlists). Het is niet langer noodzakelijk om een MySqueezbox.com account te hebben.
Integratie van de Duet is nu mogelijk in Control4, RTI, URC, Compass Control en Crestron controlesystemen.

ELAN gXP12ELAN Home Systems lanceerde een 12-inch touchpanel, de gXP12. Dankzij de 5MP camera en een digitale MEMS microfoon met echo- en noise-cancelling is het scherm ideaal in combinatie met de ELAN Intercom. Dankzij de ELAN 8.0 software-update met nieuwe UI kan het touchpanel tevens als videomonitor worden gebruikt. In de 8.0 software-update is ook agenda-integratie meegenomen, alsmede de drivers voor het Denon HEOS draadloos muzieksysteem, DISH betaal-tv en Hayward OmniLogic pool control (de laatste twee niet in de EU). Alle Z-Wave home control apparatuur van Vera is voortaan ook te koppelen met ELAN. Voice control via Amazon Alexa! ELAN’s Video over IP is helemaal klaar voor 4K HDCP 2.2 doorgifte. Met de Network Controller is installatie een fluitje van een cent. ELAN demonstreerde de aanstaande 4k Premium UHD UltraMatrix lijn. Deze 4K HDMI/audio-switchers ondersteunen Dolby 5.1 Downmixing, DTS, Dolby TrueHD en Dolby Atmos Pass Thru, zowel als HDMI audio-to-digital en analoge outputs. Ook onthulde de firma een lijn van 4K UHD switchers, extenders en receivers, alsmede diverse Video-Over-IP oplossingen, waarmee ELAN in een klap weer middenin het speelveld van de videodistributie staat.

SpeakerCraft AIM LCR5 FIVE Series 2SpeakerCraft vierde zijn veertigste verjaardag op de CEDIA en viel in de CEPro-prijzen met zijn Dolby Atmos Series luidsprekers, die eerder dit jaar op de ISE ook al werden onderscheiden. Residential Systems deelde een CEDIA Best of Show Award uit aan SpeakerCraft voor de AIM Series 2 ATX100 luidspreker. # SpeakerCraft introduceerde bovendien twee nieuwe in-wall left-center-right (LCR) luidsprekers, de AIM LCR5 FIVE Series 2 en de AIM LCR5 TWO Series 2. Beide modellen zijn gemaakt voor de combinatie met de Dolby Atmos enabled ATX100 (leverbaar vanaf november). En omdat er veel aandacht uitgaat naar onzichtbare luidsprekers – die natuurlijk wel de meest uitzonderljke prestaties dienen te leveren – heeft SpeakerCraft tevens een grille ontworpen waarachter deze luidsprekerset geheel uit zicht blijft.

iRoom CEDIA Award

iRoom’s Marc Hofer met Bart Hoogwerff Eikelenboom van Spark

Het Oostenrijkse iRoom introduceerde een nieuw tabletop iPad docking station, de iTop Basic; zonder quick keys en daarmee iets goedkoper dan de reguliere iTop. Voor de iTop ontving de firma de CEPro Award in de categorie Control and Automation. Een ander model biedt beveiliging zodat ongenode gasten de iPad minder makkelijk mee kunnen nemen.

Meer weten over onze merken? Kijk op de merkenpagina.