Als custom installer wil je de beste tools voor het verbeteren van de media-ervaring in residentiële toepassingen. Daarom introduceert ELAN in juli drie nieuwe Video over IP-producten die onmiddellijk leverbaar zijn via Spark Custom Electronics. Deze nieuwe oplossingen leveren visually lossless video en vrijwel latencyvrije distributie van HDMI-video bij 4K UHD-resolutie via een 1GB Ethernet Switch. De nieuwe lijn omvat de EL-4KPM-VIP-TX zender, de EL-4KPM-VIP-RX ontvanger en de EL-4KPM-VIP-CTRL controlemodule. Ze maken vrijwel onbeperkte schaalbaarheid en configuratie mogelijk, en completeren de onlangs gelanceerde serie van HDMI-videodistributieproducten.

 

ELAN EL-4KPM-VIP-TX

ELAN EL-4KPM-VIP-TX zender

“De industrie heeft gevraagd om een Video over IP-oplossing die extreem schaalbaar is voor de grote residentiële installaties van vandaag, en deze nieuwe lijn heeft dat gewoon,” verklaart Mike Jordan, Core Brands Vice President Product Management. “AV-distributie is een essentieel onderdeel van thuiscontrole- en automatiseringssystemen, en ELAN-dealers hebben nu vrijwel oneindige configuratie-opties voor hun installaties.”

Door gebruik te maken van lossless compressietechnologie zorgt ELAN VoIP’s ingebouwde video-schaling ervoor dat het optimale videosignaal elk type beeldscherm bereikt. En de ELAN-configuratiesoftware geeft custom installers maximale flexibiliteit en gemak van installatie voor alle projecten.

ELAN EL-4KPM-VIP-TX

ELAN EL-4KPM-VIP-TX receiver

“De bandbreedtevereisten van HDMI worden steeds groter,” aldus Jordan. “Video over IP-protocollen zorgen voor een handige en kostenefficiënte HDMI-signaaldistributie die anders onmogelijk is. De nieuwe oplossingen van ELAN staan voor deze geavanceerde signaalverdeling. Ze zijn oneindig schaalbaar en kunnen daarom elk gewenst aantal zenders en ontvangers integreren.”

Installatie en set-up van ELAN’s VoIP-oplossingen zijn eenvoudig dankzij de ELAN-configuratiesoftware, waardoor de basisproductinstallatie binnen enkele seconden mogelijk is. “Het installeren van deze regel vereist geen kennis van netwerken of het creëren van VLANs,” voegt Jordan toe.

ELAN EL-4KPM-VIP-CTRL

ELAN EL-4KPM-VIP-CTRL controller

ELAN’s VoIP-oplossingen hebben vier operationele modi, waarmee de technologie beantwoordt aan alle eisen die de huidige AV distributie-applicaties stellen: Matrix Distribution met onbeperkte configuratie-opties (die 1 GB netwerk schakelaar nodig hebben), Video Wall Presentation (een functie mogelijk met of zonder netwerkschakelaar), One-to-Many HDMI-distributie (geen netwerkschakelaar vereist) en One-to-One HDMI extender (ook geen netwerkschakelaar vereist).

De oplossingen ondersteunen alle HDMI-geluidsformaten zoals Dolby True HD, Dolby Digital Plus en DTS-HD Master Audio-overdracht. Ze kunnen via PoE (Power over Ethernet), via een PoE-enabled Ethernet-switch of een PoE-injector worden gevoed. De EL-4KPM-VIP-TX kan ook lokaal worden gevoed als PoE geen optie is. De nieuwe producten zijn getest en goedgekeurd voor compatibiliteit met alle erkende fabrikanten van beeldschermen en AV-hardware. Ze integreren ook gemakkelijk met alle controlsystemen van derden.

“Met de lancering van de nieuwe line-up van HDMI-distributieproducten van HDMI, en de nieuwe VoIP-oplossingen, is ELAN echt terug in de residentiële videodistributie,” concludeerde Jordan. “Met elke nieuwe introductie helpt ELAN custom installers bijzondere ervaringen te creëren voor hun klanten.”

Lees hier meer over de eerder dit jaar geïntroduceerde HDMI-oplossingen. Of kijk wat ELAN nog meer doet op hun merkenpagina.