Dat ELAN de goede gewoonte heeft om vanuit de installateur te denken, blijkt uit het feit dat de op de ISE 2017 geïntroduceerde serie HDMI apparatuur niet alleen matrix switchers bevat, maar ook HDBaseT receivers en transmitters, een video-over-IP receiver en transmitter, en een video-over-IP controlemodule.

ELAN HDMI HDBAseT distributieHet was een drukte van belang op de stand van Core Brands tijdens de ISE in de Amsterdamse RAI en samen met de productspecialisten van ELAN hebben Ân Ho-dac en Bernard Heijmans van Spark veel geïnteresseerden bij kunnen praten over de nieuwe producten die de Amerikanen hadden uitgestald. En dat was nogal wat! Naast de al eerder bejubelde ELAN 8 controlesoftware viel de stapel HDMI distributieoplossingen op. Met recht voor elk wat wils!

• De EL-4KPM-V88-A2416 – een 4K 8×8 videomatrix geschikt voor HDCP 2.2, verzendt HDMI, tweerichtings IR and PoH (PoE) tot een afstand van 100m via een enkele CAT-kabel.

• De EL-4KPM-V66-A1812 – een 4K 6×6 videomatrix geschikt voor HDCP 2.2, verzendt HDMI, tweerichtings IR and PoH (PoE) tot een afstand van 100m via een enkele CAT-kabel.

• De EL-4KM-V88 – een 4K 8×8 matrix geschikt voor HDCP 2.2 met een combinatie van 6 HDBaseT en 2 HDMI outputs die HDMI, tweerichtings IR en PoH (PoE) leveren tot een afstand van 70m via een enkele CAT-kabel.

• De EL-4KM-V44-KIT – een 4K HDCP 2.2 matrix die HDMI, tweerichtings IR en PoH (PoE) levert tot een afstand van 70m via een enkele CAT-kabel en die 4 HDBaseT receivers bevat.

• De EL-4KHDBT-RX-40-IR – een HDBaseT receiver die HDMI, tweerichtings IR en PoH (PoE) ontvangt tot een afstand van 70m (4K tot 40m).

• De EL-4KHDBT-RX-40-IRS – een HDBaseT receiver die HDMI, RS-232, tweerichtings IR and tweerichtings PoH (PoE) ontvangt tot een afstand van 70m (4K tot 40m).

• De EL-4KHDBT-RX-70-E-ARC-IRS – een HDBaseT receiver die HDMI, ARC (Audio Return Channel), Ethernet, tweerichtings IR en PoH (PoE) levert tot een afstand van 100m via een enkele CAT-kabel (4K tot 70m).

• De EL-4KHDBT-KIT-40-IRS – een HDBaseT extender die HDMI, RS-232, tweerichtings IR & RS232 en tweerichtings PoH (PoE) doorgeeft tot een afstand van 70m (4K tot 40m).

• De EL-4KHDBT-KIT-70-E-ARC-IRS – een HDBaseT extender die HDMI with HDCP 2.2 support, tweerichtings IR, RS232 and PoH (PoE) doorgeeft tot een afstand van 100m (4K tot 70m) via een enkele CAT-kabel.

• De EL-4KM-VW44 – een 4×4 4K naadloos schakelende HDMI/VGA matrix met videowall en multi-viewer functionaliteit die IR routing, RS-232, IR en TCP/IP Control mogelijk maakt.

• De EL-4KPM-VIP-TX – een IP multicast UHD video transmitter die zo goed als latency-vrije (1 frame) distributie van HDMI video over een 1GB netwerkswitch mogelijk maakt.

• De EL-4KPM-VIP-RX – een IP multicast UHD video receiver die zo goed als latency-vrije (1 frame) distributie van HDMI video over een 1GB netwerkswitch mogelijk maakt.

• De EL-4KPM-VIP-CTRL – een IP multicast controlemodule geschikt voor distributie van HDMI video over een 1GB netwerkswitch en eenvoudige controle van het VoIP-systeem in ELAN projecten.

ELAN HDMI HDBaseT Spark Custom ElectronicsELAN is de laatste jaren vooral bekend als producent van ideale smart home controlesystemen, maar het bedrijf is geworteld in audio en videodistributie en kent de specifieke behoeftes die spelen bij residentiële toepassingen. De nieuwe lijn HDMI-producten biedt installateurs daarom alle mogelijke state-of-the-art opties voor automatisering en controle door de hele woning.

Geïnteresseerd in ELAN HDMI-oplossingen? Neem contact met ons op!

Meer over de producten van ELAN op hun merkenpagina.